PONNU –perustaitovalmennukset alkaneet

”PONNU –hankkeen perustaitovalmennukset käynnistyivät helmikuussa vauhdikkaasti Invalidisäätiössä Helsingissä ja Silta-Valmennusyhdistyksessä Tampereella. Helsingissä ensimmäisten ryhmävalmennusten teemoja ovat olleet oma osaaminen/CV:n rakentaminen sekä digitaidot. Tampereella on aloitettu matematiikan ja vapaan kirjoittamisen ryhmillä. Ensimmäisen kuukauden aikana valmennuksiin on osallistunut jo noin 30 rohkeaa asiakasta, joiden palaute ryhmistä on ollut positiivista. Esimerkiksi digivalmennuksessa oman sähköpostitilin luominen ja käyttämään oppiminen on koettu hyödylliseksi. Matematiikkaryhmässä puolestaan numerotaitoja ollaan palauteltu mieliin mm. erittäin hauskoiksi todettujen tietokonepelien avulla.

 

Hankkeen ensimmäisissä ryhmäpiloteissa valmennusta on tarjottu ensisijaisesti kuntouttavassa työtoiminnassa oleville aikuisille, joiden tavoitteena on työtoimintajakson jälkeen siirtyä työelämään tai opiskelemaan. Noin kahden tunnin pituiset perustaitovalmennukset 1-2 kertaa viikossa tukevat tätä tavoitetta. Valmennukseen osallistutaan työtoimintapäivän aikana.

 

PONNU –hankkeen perustaitovalmennuksia toteutetaan Helsingissä ja Tampereella vuosien 2018 ja 2019 ajan. Lisätietoja valmennuksista ja hankkeesta: http://ponnu.valo-valmennus.fi/ sekä https://www.facebook.com/PONNU-hanke-148842649172805/.”