Osallistu sinäkin lukutaitopäivään 8.9.2017! #lukutaitohaaste

lukutaitohaaste

Tule mukaamme juhlistamaan YK:n lukutaitopäivää 8.9.! Mihin asioihin sinä käytät arjessa lukutaitoa? Ota valokuva jossa näytät millaisissa tilanteissa hyödynsit lukutaitoa. Jaa kuva somessa. Käytä aihetunnisteita #lukutaitohaaste #lukutaitopäivä #LiteracyDay. Haasta mukaan myös kavereitasi! Pyydämme teidät mukaan jakamaan valokuvia erityisesti lukutaitopäivän 8.9. tuntumassa. Huom. jos kuvassa esiintyy tunnistettava henkilö, häneltä tulee pyytää lupa kuvan julkaisemiseen. Selfieitä saa tietysti jakaa mielin määrin!

Aikuisenkin kannattaa kehittää lukutaitoa

Lukutaito on ihmisoikeus. Se on perustaito, jota kaikki aikuiset eivät kuitenkaan hallitse. Onneksi lukutaitoa voi kuitenkin kehittää myös aikuisena. Lukemista voidaan helpottaa ja kehittää mm. koulutuksella, apuvälineillä ja esteettömillä ratkaisuilla.

Haluamme nostaa lukutaidon merkityksen esiin syyskuun ensimmäisellä viikolla. Viikko huipentuu YK:n kansainväliseen lukutaitopäivään 8. syyskuuta. Päivä muistuttaa lukutaidon merkityksestä ja lukutaidottomuuden aiheuttamasta epätasa-arvosta. Asia on tärkeä myös Suomessa, sillä hyvä lukutaito ei ole itsestäänselvyys kaikille meille.

Voisitko sinä auttaa? Osallistu valokuvahaasteeseen: jaa kuva arjen lukutaidosta!

Missä lukutaitoa tarvitaan ja käytetään juuri tänään? Viestimiseen, vaikuttamiseen, viihdykkeeksi? Häkeltymiseen ja ihmetykseksi? Pyydämme organisaatiotanne osallistumaan mukaan valokuvahaasteeseen! Haasta väki mukaan valokuvakampanjaan nostamaan esiin lukutaidon merkitystä aikuiselle ihmiselle.

Lue lisää: http://www.ykliitto.fi/tapahtumat/kansainvalinen-lukutaitopaiva?language=en