Mitä tapahtuu, kun toisilleen vielä vieraat toimijat tapaavat verkossa tarkoituksenaan käydä dialogia?

Kaisa ja Virpi Kansalaisen perustaidoista, Heta, Sari ja Ritva Lukemattomista mahdollisuuksista, Kimmo ja Mira DigiTaidosta sekä Tiina, Marion ja Virpi Taikojat II:sta tapasivat keskiviikkoaamuna klo 9 Adoben Taikojat-huoneessa. Yhtenä tapaamisen tavoitteena oli tutustua toisiimme ja huomata, että meitä on muitakin tässä uuden äärellä. Osallistujia oltiin etukäteen pyydetty miettimään jo kohdattuja tai mahdollisia tulevia haasteita. 

Mitä pienempi on askel, sitä helpompi se on ottaa!

Muun muassa seuraavia asioita mainittiin: alkukankeus, työnjako, suunnitelman konkretisointi, erilaisten työtapojen hioutuminen, kohderyhmän aktivoiminen, paljon tekemistä – mistä aloittaa, kohderyhmän tavoittaminen. Pienryhmissä lähdimme miettimään steppejä, millä haasteita selätetään. Molemmissa ryhmissä tuotettiin paljon ideoita tukemaan omaa tekemistä.

Työnjaon täsmentäminen, tapaamiset, yhteydenpito ja yhteistyö. Puhumalla ja tekemällä. Älä vihdo itseäsi liikaa, tee parhaasi ja se riittää. Nauti tekemisestä. Rahoittaja ei ole rankaisija ja ohjausryhmä auttaa.

Mikä työkalu tekemisen arkeen?

Trello, Slack, Gantt, Teams, sähköposti ja monet muut, valittavat eivät lopu, mutta minkä ottaa tiimille käyttöön? Tärkeänä pidetiin, että tiimissä yhdessä päätetään toimintatavat ja valitaan väline, joka tukee ja helpottaa omaa toimintaa. Sovellus ei ole itseisarvo, vaan kaikkien on nähtävä sen hyöty. Joskus on opeteltava uutta saadakseen vanhaa tekemistä aikaiseksi.

Kirjoittaja: Virpi Raivonen, Turun ammattikorkeakoulu