#lukutaitohaaste käynnistyy - osallistu sinäkin!

Aamukahvipöydässä avoin sanomalehti, kahvikuppeja ja lintukirja.

Tule mukaamme juhlistamaan YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää 8.9.!

Mihin asioihin sinä käytät arjessa lukutaitoa? Ota valokuva, jossa näytät, millaisissa tilanteissa hyödynsit lukutaitoa. Jaa kuva somessa. Käytä aihetunnisteita #lukutaitohaaste #lukutaitopäivä #LiteracyDay. Haasta mukaan myös kavereitasi! Pyydämme teidät mukaan jakamaan valokuvia erityisesti lukutaitopäivän 8.9. tuntumassa. Huom.: jos kuvassa esiintyy tunnistettava henkilö, häneltä tulee pyytää lupa kuvan julkaisemiseen. Selfieitä saa tietysti jakaa mielin määrin!

Aikuisenkin kannattaa kehittää lukutaitoa

Lukutaito on ihmisoikeus. Se on perustaito, jota kaikki aikuiset eivät kuitenkaan hallitse. Onneksi lukutaitoa voi kuitenkin kehittää myös aikuisena. Lukemista voidaan helpottaa ja kehittää mm. koulutuksella, apuvälineillä ja esteettömillä ratkaisuilla.

Haluamme nostaa lukutaidon merkityksen esiin elo-syyskuun vaihteessa. Syyskuun ensimmäinen viikko huipentuu YK:n kansainväliseen lukutaitopäivään 8. syyskuuta. Päivä muistuttaa lukutaidon merkityksestä ja lukutaidottomuuden aiheuttamasta epätasa-arvosta. Asia on tärkeä myös Suomessa, sillä hyvä lukutaito ei ole itsestäänselvyys kaikille meille.

Kommentit

Hienoa, tuo kuulostaa mielenkiintoiselta! Opiskelijan hyvä lukutaito tosiaan edellyttää aika paljon keskittymistä ja tavoitteellisuutta. Vinkkejä hyvistä lukutekniikoista kannattaa jakaa ja kokeilla!

Eeva Jeronen, Opintokeskus Sivis

07.09.2018 16:21

Niksipaketti on nyt alussa ja lisää voi lähettää. Lähettämisen lyhytlinkki: http://bit.ly/lukuniksi ja niksipaketti löytyy: http://bit.ly/lukuniksit

Anne Rongas

09.09.2018 18:44

Vahvistu verkossa lähetti lukutaitohaasteen liikenteeseen. Etsinnässä on lukuvinkkejä opiskelijoilta opiskelijoille. http://blogit.jao.fi/vahvistuverkossa/2018/09/07/aikuisenakin-voi-oppia-lukutaitoa-lukutaitohaaste/

Anne Rongas

07.09.2018 16:03