Linkkivinkkejä perustaitojen kehittämiseen

kyltti ja ihmisiä messuilla

Monet eri verkkosivustot tarjoavat hyviä materiaaleja perustaitojen oppimiseen ja digitaidot karttuvat jo verkkosivuun tutustumalla. Lukutaidon saralla ensi viikolla vietetään teemaviikkoa Lukuviikon muodossa. Keräsimme Educa-messuilta mukaan muutamia vinkkejä perustaitoihin liittyen. Nappaa tästä blogipostauksesta hankkeellesi sopivat ideat!

Luovuutta ilmassa Lukuviikolla

Lukukeskus järjestää Lukuviikon huhtikuussa 20.-26.4. teemalla ”Luovuttaa ilmassa”. Teemaviikkoon voi osallistua monin eri tavoin, tänä vuonna toki virtuaalisesti. Miten lukuviikko näkyisi sinun hankkeessasi ja sinun kohderyhmillesi? Lukukeskus tarjoaa tempauksia varten materiaaleja ja tietoa lukemisesta. Lukuviikon sivuille on koottu lukemiseen ja lukutaitoon liittyviä sisältöjä ja tehtäviä sekä vinkkejä eri tahojen tempauksiksi.

Lukuviikon järjestäjä Lukukeskus on asiantuntijataho, joka edistää lukemiseen ja lukutaitoon liittyvää tietoa muun muassa hankkeiden ja kampanjoiden kautta. Lukuinnon ja kirjailijoiden toimeentulon edistämiseksi Lukukeskus toimii kirjailijoiden kirjastovierailujen järjestäjänä. Lukukeskusta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä kotimaiset säätiöt.

Tiedonhakua ja tehtäväpaketteja

Hakupalvelu Finnan sivuilla voi opetella niin digitaalista tiedonhakua kuin hyödyntää Finna Luokkahuone -palvelun aineistoja. Luokkahuoneesta löytyy runsaasti eri aineistoja tehtäväpaketteineen ja vinkkejä tiedonhakuun, joka on tärkeä perustaito.

Kuluttajataidotkin tärkeitä perustaitoja

Kilpailu- ja kuluttajavirastolla on materiaaleja kuluttajasuojan perusasioista ja kuluttajan oikeuksista oppimiseen. Kuluttajakasvatus.fi -sivustolta löytyy paljon materiaaleja oppijalle, ohjaajille ja opettajille.

Esimerkiksi reklamaation tekeminen voi usein olla mutkikasta. Reklamaatioapuri on yksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston palveluista. Reklamoitavaan ostokseen liittyvät tiedot syötetään Reklamaatioapuriin, joka antaa valmiin kirjallisen valituksen myyjälle toimitettavaksi.

Lisää aiheesta:
Kilpailu- ja kuluttajaviraston Youtube-kanava
Kulma-blogi kuluttajakasvatuksesta ja -osaamisesta

Oppimateriaaleja matikasta historiaan

Opetushallitus on koonnut avoimia aikuisten perusopetuksen oppimateriaaleja eri oppiaineisiin https://aipe.edu.fi/ -sivustolle.