Hankeverkosto mietti toukokuun tapaamisessa hankkeen arvoa

Kenen ongelmaa hankkeesi koettaa ratkaista? Miten saat hänet kiinnostumaan siitä?

Taito-hanketoimijoiden verkostotapaamisessa näihin kysymyksiin pureuduttiin tiimivalmentaja Joonas Laineen (Reveiller) johdolla. Laine johdatteli hankeväen purkamaan oman hankkeensa kohderyhmän yksittäisen ihmisen tasolle ja pohtimaan hänen päiväänsä: millaisia ongelmia ja ilonaiheita hän kokee? Analyysin tuloksena kukin hahmotteli, millaisilla palveluilla tai tuotteilla tämän henkilön pulmat ratkeaisivat ja hyvä olo kasvaisi.

Tarkoituksena oli siis kiteyttää, mikä on oman hankkeen arvo. Keskityimme perustelemaan hankkeen tekoja ja tuotteita näkökulmasta, joka olisi mielekäs asiakkaalle – osallistujalle tai kohderyhmän edustajalle. Lopputuloksena syntyi vakuuttava muutaman minuutin mittainen hissipuhe.

Osallistujat pitivät tärkeänä, että saivat keskittyä muutaman tunnin ajan keskeytyksettä miettimään, mikä omassa hankkeessa on olennaista. Verkostotapaamisessa myös pystyy kätevästi päivittämään kuulumiset. Hankeverkostokin muuttuu jatkuvasti: vanhojen tuttujen lisäksi tapaamisissa kohtaa usein myös uusia kasvoja. 

Verkostotapaaminen pidettiin Tampereella 16. toukokuuta. Siihen osallistui noin 25 henkeä. Edustajia saapui lähes jokaisesta käynnissä olevasta Taito-rahoitteisesta hankkeesta.