Digipolku töihin alkoi suunnittelulla ja osaamismäärittelyllä

Sivis_digipolku_logoWEBpieniDigipolku töihin on yksi uusimmista Taito-ohjelman hankkeista. Haastattelimme hankkeen projektipäällikkö Minna Pesosta 19.4., joka odottaa kiireistä syksyä hankkeen parissa. Hankkeen tavoitteena on maahanmuuttajien työelämässä tarvitsevien digitaitojen kohentaminen. Taitojen kehittämisen tarve on huomattu selvästi maahanmuuttajatyössä, ja se ilmenee esimerkiksi erilaisten verkkopalveluiden käyttövaikeuksina. Hankkeessa tehdään aluksi osaamismäärittely ja kehikko taidoista, joita maahanmuuttaja tarvitsee voidakseen hakea töitä ja opiskella, Pesonen kertoo. Kohderyhmät tavoitetaan järjestöjen ja oppilaitosten kautta.

Hankkeen olennaisena osana ovat maahanmuuttajista rekrytoidut vertaisohjaajat, joille tarjotaan ensin kolmen päivän koulutus, ja jotka edelleen kouluttavat muita maahanmuuttajia. Vertaisohjaajien koulutus aloitetaan loppusyksynä 2017 ja suurempien ryhmien koulutukset keväällä 2018. Koulutuksia toteutetaan Helsingissä, Seinäjoella ja Oulussa. Koordinaatiohässäkkä voi syntyä koulutuspaikkojen hakemisesta joka paikkakunnalla, Pesonen pohtii tulevaa syksyä.

Digipolku töihin – hanketta toteuttavat Opintokeskus Sivis ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu. Hankkeen etenemistä voi seurata blogissa: http://digipolkutoihin.blogspot.fi/