Lukutaitopäivän haaste 2019 tulee!

Lukutaito on tärkeä asia kaikenikäisille, myös aikuisille. Se tuo uutta tietoa ja iloa sekä kannustaa toimimaan. Se ei myöskään ole itsestäänselvyys! Vuodesta 1967 lähtien on 8.9. vietetty maailman lukutaitopäivää. Tänä vuonna teemana on erityisesti monikielisyys. Lue lisää Unescon sivuilta.

Taikoja kannustaa kaikkia mukaan lukutaitohaaste19-kampanjaan.

Jaa lukuvinkki 2.9. alkavalla viikolla somessa: facebookissa, twitterissä, Instagramissa jne. Vinkki voi olla mikä tahansa teksti, jonka olet lukenut ja joka on ilahduttanut, avartanut tai koskettanut, tai jonka haluat jakaa muuten vain. Ota kuva tai jaa linkki ja käytä aihetunnisteita #lukutaitohaaste19 #lukutaitopäivä ja #LiteracyDay.

Jaa haastetta eteenpäin, sillä haluamme lukutaidon olevan syyskuun alussa kaikkien huulilla! Haasta perheesi, ystäväsi, kollegasi, opiskelijasi ja some-seuraajasi mukaan!

Voit käyttää jakamiseen esimerkiksi seuraavia tekstejä:

#Lukutaito antaa mahdollisuuksia oppia, liikuttua, ryhtyä toimimaan… jaa #lukuvinkki Maailman lukutaitopäivänä 8.9.!  Ota, kuva, jaa linkki – voit suositella mitä tahansa luettavaa! Käytä tunnisteita #lukutaitohaaste19 #lukutaitopäivä #LiteracyDay

Jos haluat jakaa tekstiä englanniksi esimerkiksi hankekumppaneille, voit käyttää tätä tekstiÄ

#Literacy opens opportunities to learn, to be moved, to take action… Share your #readingtips on #WorldLiteracyDay on 8/9! Share a photo or a link of any text you want to recommend! Use the tags #LiteracyChallenge19 #LiteracyDay! #BasicSkills

Liity lukutaitohaasteeseen!