Lataa itsellesi käytännönläheinen työkirja "Sustainable Nonwovens for the Future – From Research into Business Opportunities"

Sustainable Nonwovens of the Future -työkirjan kansi.

SUSTAFIT-hankkeessa tehty käytännönläheinen työkirja "Sustainable Nonwovens of the Future – From Research into Business Opportunities" löytyy nyt kaikille avoimesta Theseus-palvelusta. Toivomme, että työkirjasta on sinulle hyötyä. Sen tarkoituksena on antaa sinulle tietoa siitä, miten kuitukangasteollisuuden tuotteista voidaan tehdä kestävämpiä tulevaisuudessa. Toivomme myös, että löydät arvokasta tietoa oikeiden markkinastrategioiden valinnasta, mukaan lukien segmenttikohtaiset strategiat, ja saat uutta ymmärrystä arvoketjuista, jotka ovat kriittisiä tekijöitä menestyksekkäälle toiminnalle kuitukangasteollisuudessa.

Lataa työkirja Theseus-palvelusta:

Sustainable Nonwovens of the Future – From Research Into Business Opportunities – Theseus

Kuitukangasteollisuus on ainutlaatuinen monipuolisuutensa ja sopeutumiskykynsä ansiosta. Teollisuudenalan joustavuus on mahdollistanut uusien materiaalien, teknologioiden ja sovellusten tutkimisen ja innovoinnin. Ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen niukkuuden vuoksi tarvitsemmekin entistä kestävämpiä toimia myös kuitukangasteollisuudessa.

Tämä tarkoittaa innovointia tulevaisuutta varten, jossa kuitukankaat eivät ainoastaan vastaa tarpeisiimme vaan myös vaikuttavat myönteisesti maailmaamme. Tämä edellyttää myös kuitukangasteollisuuden kaikkien sidosryhmien yhteisiä ponnisteluja ja korostaa yhteistyön ja kumppanuuden merkitystä kestävien käytäntöjen edistämisessä.

Kuitukankaat tarjoavat valtavia mahdollisuuksia uudenlaisille kestäville yrityksille

Käytännönläheisessä työkirjassa esittelemme 2022–2024 aikana kertyneitä SUSTAFIT-hankkeen oivalluksia helposti toteutettavalla tavalla. Työkirja tarjoaa näkemyksiä seuraavista asioista;

  1. markkinamahdollisuudet, jotka avautuvat, kun liiketoimintastrategiat sovitetaan yhteen kestävien käytäntöjen kanssa, mukaan lukien uusien markkinamahdollisuuksien, kertakäyttöisten kuitukankaiden liiketoimintamallien ja segmenttikohtaisten kestävyysstrategioiden tutkiminen;
  2. teknisiä näkökulmia siihen, miten kuitukankaita voidaan valmistaa siten, että kestävyys otetaan huomioon uusien raaka-aineiden avulla; sekä innovaatioita ja teknologioita, joissa huomioidaan elinkaaren loppuvaihtoehdot ja mahdollisuudet laajentaa tuotantoa pilotoinnin avulla; sekä
  3. ekosysteemien rakentamisen merkitys ja strategiat, mukaan lukien palvelu- ja testialustojen tarjoajat, korostamalla kaikkien sidosryhmien yhteisiä ponnisteluja, digitaalisten alustojen käyttöä ja sitä, miten ideoinnin avulla luodaan arvoa. Toivomme, että nämä käytännöt otetaan käyttöön laajemmassa kuitukankaiden arvoverkostossa, mikä luo merkittävää vaikutusta ja helpottaa uusien kestävien yritysten syntymistä.

Työkirjan ovat toimittaneet Pia Hautamäki Tampereen ammattikorkeakoulusta ja Noora Raipale VTT:stä.