Podcast

SUSTAFIT Fiber Futures -podacastit.

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman näkemyksiä kestävistä kuitukankaista englanninkielisessä SUSTAFIT Fiber Futures -podcast-sarjassa. Jaksot löytyvät Open Spotifysta. Mukavia kuunteluhetkiä!

Linkki Fiber Futures -podcast-sarjan soittolistalle Open Spotifyssä

Jakso 1: Sustainable nonwovens from Finland: Is the revolution of fibers here? (32 min)

Mitä kuitukankaat oikeastaan ovat ja miksi ne ovat niin upeita materiaaleja? Millaista kehitystä kuitukankaiden ja kuituinnovaatioiden parissa tapahtuu Suomessa? Mitkä ovat kuitukankaiden ympäristöhaasteet ja miten tutkimus auttaa alaa? Tämä jakso helpottaa sinua ymmärtämään niitä ympäristöhaasteita, joiden kanssa tutkijat kamppailevat, ja sitä, millaisia polkuja tutkimuksen avulla luodaan kestävän muutoksen aikaansaamiseksi.

SUSTAFIT-hankkeen projektipäällikkö Virpi Rämö ja hänen vieraansa, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n johtava tutkija, tohtori Pirjo Heikkilä ja Aalto-yliopiston tekstiilikemian apulaisprofessori, tohtori Ali Tehrani syventyvät kuitukangasalan tulevaisuuden skenaarioihin.

SUSTAFIT Fiber Futures – episode 1 transcription

Jakso 2: Driving Sustainable Innovations in Nonwovens: Perspectives from the US and Finland

How high in priority are sustainability topics among the nonwoven industries current research interest and activities? What is the best way to make sustainable innovations a reality? Are there some untapped sustainable potentials within the nonwovens industry?

In this episode, we explore how innovations, especially sustainable innovations are reshaping the nonwoven industry.

Virpi Rämö’s guests are Behnam Pourdeyhimi, distinguished Professor and Executive Director of the Nonwovens Institute, US, and Dr Ali Harlin, Research Professor at the Technical Research Centre of Finland VTT. They reveal examples of fascinating nonwoven innovations in the US and in Finland.

Transcription – Fiber Futures episode 2

Jakso 3: Miten uudet vastuulliset arvoketjut rakentuvat? Ekosysteemihankkeiden merkitys yrityksille

Miten yhdessä ekosysteemeissä toimiminen edistää suurten ja toisaalta pienten yritysten tavoitteita? Entä miten valmiita yritykset ovat tällaiseen ekosysteemeissä toimimiseen tällä hetkellä ja mikä siinä ehkä pelottaa?

Tässä jaksossa keskustelemme siitä, millainen rooli konsortioprojekteilla ja avoimella yhdessä tehtävällä tutkimuksella on yrityksille.

Virpi Rämön vieraana ovat Valmetin ekosysteemijohtaja Virpi Puhakka, Fortumin tuotekehitysjohtaja Hanne Wikberg ja JedX:n toimitusjohtaja Jari Nurminen. He edustavat yrityksiä, jotka luotsaavat uusien vastuullisten innovaatioiden ja liiketoimintojen kehittämistä suomalaisissa yrityksissä.


SUSTAFIT Fiber Futures – Episode 3 Transcript

Jakso 4: Kierrätysasteen nostaminen kuitukangastoimialalla ja miten se tehdään?

Millainen rooli lainsäädännöllä on kiertotalouden mahdollistamisessa? Mitkä ovat suurimmat haasteet ja mahdollisuudet kuitumateriaalien kiertotaloudelle? Entä mitkä ovat Suomen erityiset valttikortit tekstiilikuitujen kiertotalouden edistämisessä?

Tässä jaksossa syvennytään keskustelemaan kiertotaloudesta ja erityisesti kierrätysasteen nostamisesta kuitukangastoimialalla.

Virpi Rämön vieraina ovat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Gaia Consultingin johtaja Mari Saario ja Lounas-Suomen Jätehuolto Oy:n poistotekstiiliasiantuntija Anna Garton. He nostavat esiin myös konkreettisia esimerkkejä, joissa kiertotalous toteutuu hyvin.


SUSTAFIT Fiber Futures – Episode 4 Transcript