Digiajan teollisuus

Opiskele digitaalisen teollisuuden taitajaksi!
Huomaathan, että tällä hetkellä ohjelmaan ei ole hakua käynnissä.

Kenelle?

Kohderyhmänä ovat valmistavan teollisuuden tehtäviin soveltuvat korkeakoulutetut. Pohjakoulutus voi olla konetekniikasta, automaatiosta, hydrauliikasta, materiaalitekniikasta, ympäristötekniikasta, ICT-alalta tai muulta soveltuvalta alalta.

Mitä?

Esimerkkejä valittavista sisällöistä:

Automaatiotekniikka

Opintojaksolla käsitellään automaatiojärjestelmien keskeisiä komponentteja, järjestelmiä ja suunnitteluperiaatteita tehonsiirtotekniikoiden, ohjausjärjestelmien ja anturitekniikan näkökulmista. Opintojaksolla käsitellään kustannustehokkaan, laadukkaan ja turvallisen suunnittelun pääperiaatteet koneautomaation näkökulmasta.

3D-tulostuksen perusteet

Opintojakso sisältää 3D-tulostuksen perusteet, teknologiat ja liiketoimmintamallit. Opinjaksolla tutustutaan myös 3D-tulostuksen mahdollisuuksiin ja rajoitteisiin. Opintojaksolla toteutetaan 3D-tulostus.

Vertex G4

Opintojaksolla käsitellään 3D-mallintaminen (osat, kokoonpanot, piirustukset) Vertex CAD -suunnitteluympäristössä.

Tietokoneavusteinen suunnittelu

Opintojaksolla käsitellään 3D-mallintaminen (osat, kokoonpanot, piirustukset) ja mekanismit sekä sähkösuunnittelun dokumentoinnin tuottaminen (johdotuskaavio, virtapiirikaavio ja kojeluettelo).

NC-tekniikka

Opintojaksolla käsitellään ISO-koodin perusteet ja NC-ohjelman rakenne. Opintojaksolla tuotetaan ISO-koodikielinen ohjelma CNC-työstö-/sorvauskeskukselle ja tunnistetaan sen yleisimmät haasteet. Koulutuksessa suoritetaan ohjelmien tiedonsiirron lähiverkon kautta työkalukirjastoa hyödyntämällä.

Joustavat valmistusjärjestelmät, perus- ja syventävä kurssi

Opintojaksolla perehdytään FM-järjestelmän eri osa-alueisiin, kuten häiriötilanteisiin ja niissä toimimiseen, kapasiteetin simuloimiseen, tuotannon karkeaan suunnitteluun ja aikataulutukseen ohjausohjelmistolla.

CAE

Opintojakson kieli: englanti

The student masters the use of modern tools in the design and development tasks of mechanical products and understands the significance of the high-quality design. The student masters the 3D modeling, the creation of the product structure which is in accordance with the demands, the production of 2D drawings, data transfer between the systems, the creation of sheet metal parts, the modeling and use of mechanisms in virtual machine design.

Moniakselinen koneistus

Opintojaksolla perehdytään moniakselisen koneistuksen hyötyihin, mahdollisuuksiin ja rajoitteisiin tuotannossa. Opinnot sisältävät käytännön harjoittelua moniakselisella koneella. Harjoitustehtävät tehdään ongelmalähtöisen oppimisen menetelmin.

PLM-tuotteen elinkaaren hallinta

Opintojaksolla paneudutaan tuotetiedon, tuoterakenteen ja tuotteen elinkaaren hallintaan ja näiden merkitykseen koneteknisten tuotteiden suunnittelu- ja kehitystehtävissä. Sovellamme tuotetiedon, tuoterakenteen ja tuotteen elinkaaren hallinnan vaatimuksia koneensuunnittelussa. Opintojaksolla vahvistetaan ymmärrystä tietojärjestelmien ja tietoverkkojen digitaalisen tiedonsiirron ja -hallinnan merkityksestä globaalissa liiketoiminassa.

Robotit konepajatuotannossa

Opintojaksolla syvennytään robottisovellusten turvamääräyksiin, sekä robottiautomaation tarjoamiin mahdollisuuksiin. Opintojakso sisältää kustannustehokkuuden sekä käyttäjälähtöisyysnäkökulmat prosessien robotisointiin.

Ohjausjärjestelmät

Opintojaksolla opitaan suunnittelemaan ja valitsemaan ohjaustekniikkaa ja komponentteja tyypillisiin koneautomaation sovelluksiin. Jaksolla opitaan perusvalmiudet Step7- ja IEC 61131 –standardin mukaiseen ohjelmointiin sekä yleisesti käytettyihin kenttäväyliin. Opintojaksolla tehdään koneautomaation ohjauksia sisältävä projektin ja sen dokumentointi huomioimalla taloudellinen ja ekologinen kestävyys sekä käyttäjälähtöisyys ohjausjärjestelmien suunnittelussa.

Automaatiotekniikka ja koneautomaation sovellukset

Opintojaksolla syvennytään monipuolisesti anturitekniikkaan kestävä kehitys huomioiden. Toteutus sisältää mm. antureiden kustannustehokasta valintaa, kytkemistä ohjauslaitteeseen ja anturoinnista aiheutuvien järjestelmävikojen tunnistamista ja paikantamista. Jakoslla opitaan hyödyntämään konenäön käyttömahdollisuuksia koneautomaation sovelluksissa.

Mechatronics Basics

Opintojaksolla käsitellään kustannustehokkaan, laadukkaan ja turvallisen mekatroniikkajärjestelmän suunnittelun pääperiaatteet. Jakso sisältää laboratorioharjoituksia.

Tiedonsiirtotekniikka

Jaksolla opitaan käyttämään sopivia laskentatapoja tiedonsiirron sovelluskentässä, ymmärretään analogiset perusmodulaatiomenetelmät, opitaan määrittelemään lineaarinen ja epälineaarinen järjestelmä ja opitaan ymmärtämän langattoman tietoliikennejärjestelmän lohkokaavioesitys.

Ohjelmoitavat logiikat 1

Toteutuksella opitaan käyttämään hyppykomentoja, vertailutoimintoja, integer- ja liukulukuaritmetiikkatoimintoja sekä parametroitavia ohjelmayksiköitä.

Teollisuuden tietoverkot

Toteutus sisältää topologioiden rakenteet, paikallisverkkojen toimintaperiaatteet ja kaapeloinnit, kerrosmalli, kehysrakenteet, aktiivilaitteiden toimintaperiaatteet ja ominaisuudet, IP-osoitteiden käyttö ja aliverkkojen muodostaminen, langattomien verkkojen rakenne ja salaus, ja Profinet- ja Ethercat-verkkojen periaatteet ja toteutusratkaisut

Teollisuusautomaatio

Jaksolla opitaan käyttämään teollisuuden automaatiojärjestelmiä ja ohjelmoitavia logiikoita, suunnittelemaan sovelluksia automaatiojärjestelmissä ja ohjelmoitavissa logiikoissa käytetyillä tekniikoilla sekä käyttämään standardin mukaisia suunnittelutekniikoita

Miten?

Koulutus sisältää mm. luentoja, laboratoriotyöskentelyä, työssäoppimista ja projektitöitä. Soveltavat harjoitukset antavat valmiuksia työllistymiseen.

Hae mukaan >>

Lisätietoja

Kristiina Lilja, Tampereen ammattikorkeakoulu
kristiina.lilja@tuni.fi | 050 373 2966