Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tässä vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin Piece of Work -ohjelmasta.

Onko yritysyhteistyö pakollinen osa koulutusta?

Yritysten kanssa työskenteleminen on Piece of Work -ohjelman suorittamisen edellytys, koska tällä on niin suuri positiivinen vaikutus myöhempään työllistymiseen.

Onko teillä olemassa yrityskontakteja, vai tuleeko ne hankkia itse?

Toivomme ensisijaisesti opiskelijoilta omaa aktiivisuutta harjoittelupaikkojen etsimisessä, sillä tällä tapaa usein löytyvät opiskelijan osaamiseen ja kiinnostukseen parhaiten vastaavat yhteistyökumppanit. Meiltä saat kuitenkin tarpeen mukaan apua ja tukea yhteistyökontaktien etsimiseen.

Mitkä ovat mahdollisuuteni päästä koulutukseen?

TE-toimistolla on hakijoille omat kriteerinsä kuten se, oletko työtön tai työttömyysuhan alla, ja onko sinulla riittävä pohjakoulutus tai muuten hankittu osaaminen. Lisäksi tavoitteenamme on löytää ohjelmaan motivoituneita opiskelijoita, joiden urakehitykselle voimme aidosti olla hyödyksi.

Mikä on ohjelman tarkka aloitusaika?

Katso lisätietoja hausta Hae mukaan! -sivulta.

Paljonko ohjelmassa on lähipäiviä? Mihin aikaan koulutukset pidetään?

Lähipäivien määrä riippuu valitsemistasi kursseista ja valmennusryhmästä. Lähitapaamiset järjestetään päiväaikaan.

Onko koulutus työttömälle ilmaista, vai onko kursseilla joku hinta?

Koulutus on työvoimakoulutusta ja osallistujille maksuton. ELY-keskus rahoittaa koulutuksen.

Paljonko eri kursseja voi olla enimmillään / vähintään olla?

Keskimäärin koulutuksessa voi valita noin 2 kurssia.

Näkeekö jostain koulutuksen/ kurssien tarkempaa sisältöä?

Nettisivujemme opinto-osuuksista löydät lyhyet kuvaukset kunkin substanssialan koulutuksen sisällöistä. Substanssialan valmentaja auttaa sinua tarkemmin sisältöjen valinnassa ja kokonaisuuden suunnittelussa. Suunnittelussa kannattaa huomioida myös sen yrityksen tarpeet, johon olisit mahdollisesti hakeutumassa / työllistymässä. Koulutus koostuu näiden kurssien lisäksi myös ryhmämuotoisesta valmennuksesta sekä työssäoppimisesta.

Pystyykö ottamaan lisäksi kieliopintoja?

Näitä ns. koulutustarjottimen ulkopuolella olevia opintoja harkitaan aina tapauskohtaisesti. Silloin, kun tarve on työllistymisen näkökulmasta hyvin perusteltu ja tarvittavat opinnot ovat muihin aikatauluihin soviteltavissa, pyrimme ottamaan sen huomioon. Tavoitteena on rakentaa kullekin osallistujalle hänen työllistymistään parhaiten varmistava kokonaisuus.

Otathan meihin rohkeasti yhteyttä lisäkysymysten kanssa!