Positiivista psykologiaa ohjauksen ammattilaisille

Opinto-ohjaajille sekä muille ohjauksen ammattilaisille järjestettiin helmikuussa verkossa koulutus- ja työpajapäivä. Työpajan teemoina olivat mm. opiskelijoiden ohjaaminen korkeakouluopintoihin, minäpystyvyyden vahvistaminen ohjauksessa sekä hankkeessa pilotoitavan korkeakouluopintoja työssä oppien -kokonaisuuden esitteleminen. Koulutuspäivässä luennoivat mm. oppimisen ja hyvinvoinnintuen päällikkö (TAMK) Merja Hanhimäki sekä Toni Lehtimäki (KTM, PsM, Opettaja/tiimivalmentaja Proakatemia (TAMK)). 

Työpaja oli suosittu ja siten tarpeeseen vastaava, koska siihen osallistui yhteensä 57 ohjauksen ammattilaista Pirkanmaan alueelta eri oppilaitoksista. Toni Lehtimäen positiiviseen psykologiaan pohjautuva esitys “Opiskelijoiden ydinluottamus ja sen valmentaminen” herätti mielenkiintoa ja keskustelua. Luento antoi uusia työkaluja ja ajattelemista ohjaukseen.  Hanketiimi päättikin kutsua Toni Lehtimäen luennoimaan myös huhtikuussa Varalassa pidetyssä seminaaripäivässä, joka oli jatkoa tälle ensimmäiselle luennolle. 

Työpajapäivässä oli mahdollisuus myös verkostoitua ja vaihtaa kuulumisia kollegoiden kesken. Lisäksi ennen päivää tehty ennakkokysely antoi näkökulmia niin ohjauksen tilasta tänä päivänä, kuin ohjus-hanketiimillekin tietoa siitä, mitä huomioida hankkeen aikana mm. sivuston rakentamisessa. Päivä oli hengähdystauko omaan työhön ja toivottavasti antoisa kaikille myös tietosisällöltään. 

Haluatko kuulla lisää Toni Lehtimäen ajatuksista? Voit kuunnella Toni Lehtimäen haastattelun tästä linkistä.