Lajikokeilu Olympiamitalistin ohjaamana

Liikunnan ilo ja hyödyt olivat vahvasti läsnä päivässä!

Yhtenä hankkeemme keskeisenä osa-alueena on tarjota osallistujille keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitoon. Yhtenä tapana voi toimia liikunta, jota varten hankkeessa järjestetään kuntovalmennuksia. Syksyn ensimmäisessä kuntovalmennuksessa 25.10 päästiin pohtimaan omia liikuntatottumuksia sekä tekemään ohjatusti omaa hyvinvointia edistäviä hyvinvointi- ja liikkumistavoitteita. Tämän jälkeen ohjelmassa oli lajikokeilu, jonka kautta voi löytää uusia innostavia liikuntamuotoja tai herätellä henkiin jo tuttuja tapoja hyvinvoinnin edistämiseksi. Näitä pääsimme kokeilemaan Kaupissa, kun tarjolla oli monipuolinen kattaus eri liikuntalajeja ammattilaisten ohjaamana. Laitepilateksen, kuntonyrkkeilyn, kiipeilyn, sauvakävelyn tai suunnistuksen kautta saatiin onnistumisen kokemuksia ja iloa arkeen.  

Hikipisaroilta ei monessakaan lajissa vältytty. Mm. innostavalla ja vauhdikkaalla Mira Potkosen pitämällä kuntonyrkkeily -tunnilla osallistujat saivat huomata kuinka tehokasta ja koko kroppaa kuormittavaa liikuntaa nyrkkeily on. Mainittakoon, että osallistujille tuli myös selväksi kuinka huippukuntoinen ohjaaja vielä kilpauran jälkeenkin on. Ja useat osallistujat löysivät kadonneen keskivartalon lihakset seuraavana päivänä 😊

Lajikokeilujen jälkeen pääsimme vaihtamaan kokemuksia ja ajatuksia liikuntakokeiluista, tutustumaan toisiimme ja verkostoitumaan.

Kirjoittajat Hanna Kuivanen ja Hannu Järvinen