ETU-tutkijaryhmästä Noora Aarnio ja Tuuli Lamponen ovat olleet organisoimassa Sosiaalityön tutkimuksen päiville työryhmää otsikolla Kestävä arviointi sosiaalityössä. Työryhmä järjestetään perjantaina 18.2. osana tutkimuspäiviä. Työryhmän tavoitteena on lähestyä arviointia asiantuntijuutta vaativana tehtävänä eri toimijoiden, järjestelmän ja ympäristön välisiä suhteita tarkastellen, arviointiprosessina sekä rakenteina ekososiaalisen ja oikeudenmukaisen sosiaalityön kysymyksien kautta. Työryhmässä on kuusi abstraktia, joista kolmessa* on mukana ETU-tutkijoita:
Tuija Karsimus, Eeva Ekqvist, Katja Kuusisto: Päihdepalvelujen asiakkuussegmentointia sekä vaikuttavuutta koskevan väitöskirjan tutkimussuunnitelma
*Elina Aaltio: Strukturoitujen arviointivälineiden vaikutukset arviointiin
*Noora Aarnio, Tuuli Lamponen, Minna Veistilä: Kestävä monitoimijainen arviointi lastensuojelun rajapinnoilla
*Anne-Mari Jaakola: Arvioinnin rakenteet ja arviointitiedon tarkkuus lapsiperhepalveluiden ja lastensuojelun sosiaalityössä. Alustavaa analyysia kansallisesta kyselyaineistosta.
Samuel Salovaara, Katri Ylönen: Asiakastietojärjestelmät sosiaalityössä asiakkaan tilanteen hahmottamisen tukena
Sanna Kohvakka: Rikosseuraamuslaitoksessa tehty arviointi lähestyy asiakkaan tilannetta rikoksista irtautumisen näkökulmasta
Sosiaalityön tutkimuksen päivät järjestetään Jyväskylän yliopiston organisoimana etätotetuksena 17.-18.2.2022. Tutkimuspäivien teemana on tänä vuonna Ympäristöt ja rakenteet sosiaalityössä. Tutkimuspäivien taustaa ja ohjelmaa kuvataan seuraavasti:
Sosiaalityön tutkimuksen päivillä käydään keskustelua ympäristöjen ja rakenteiden merkityksistä sosiaalityössä. Rakenteisiin vaikuttamaan pyrkivä sosiaalityö ammentaa radikaalista ja kriittisestä yhteiskunnallisesta ajattelusta. Lisäksi ekologisen kestävyyden lähtökohta kyseenalaistaa sosiaalityön ihmiskeskeisyyttä. Suomalaisessa hyvinvointivaltiossa sosiaalityötä tehdään kuitenkin tilanteissa, joissa keskeiset toiminnot tapahtuvat järjestelmän sisällä ja osana kapitalistista järjestelmää. Päivillä pohditaan asiakastyön, järjestelmäkeskeisyyden, ympäristöjen ja rakenteiden välisiä suhteita.
Ilmoittautuminen on käynnissä ja lisätietoja tutkimuspäivistä ja ohjelmasta löytyy täältä.