Hankkeen aloituswebinaari (31.5.2021) kuvitettuna

Kuvituskuva: Aino Sutinen

Kuvituskuva: Aino Sutinen

Toukokuun webinaarissa 31.5.2021 käsiteltiin hankkeen sisällöllisiä näkökulmia: kuntoutus, tekoäly, virtuaaliteknologiat ja saavutettavuus, jotka edistävät kuntoutujien yhdenvertaista, oikea-aikaista ja saavutettavaa opiskelu-, työ- ja toimintakykyä.

Rikastettu toimintaympäristö, kuten esimerkiksi koti, tarjoaa kuntoutuksen kannalta hyödyllisiä ärsykkeitä, jotka kannustavat liikkumaan ja harjoitteluun sekä tarjoavat sensorisia ja kognitiivisia ärsykkeitä. Intensiivinen virtuaaliteknologiaa hyödyntävä kuntoutus mahdollistaa tuloksekkaan kuntoutumisen. Virtuaaliteknologiat ovat maailmanlaajuisesti mullistava terapiamenetelmä, joka mittaa kuntoutujan harjoittelua ja antaa niistä palautetta sekä terapeutille että potilaalle. AI chatbotit ovat myös lupaava, vaivaton ja edullinen mahdollisuus asiakkaiden neuvojana. Haasteena on kuitenkin vastuukysymykset.

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta (”digilaki”) toteuttaa Suomessa EU:n saavutettavuusdirektiiviä (2016/2012/EU), jonka tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta siten, että kaikki voisivat käyttää digitaalisia palveluita tilanteesta riippumatta. Saavutettavuus on olennainen osa julkisten palveluiden digitalisointia.

Tästä linkistä pääset näkemään koko webinaarin Aino Sutisen kuvittamana.