Lyhyt kuvaus itsestäsi
TkT Antti Perttula on työskennellyt yliopettajana TAMK:issa sekä tuntiopettajana TAU:ssa 2014 alkaen.
Työtehtävät
Työtehtävät ovat olleet lentokonetekniikan suuntautumisen vastuutehtävät sekä luennointi. Lisäksi hän on osallistunut useisiin innovaatioiden, drone-teknologian ja älylogistiikan T&K-hankkeisiin Suomessa ja kansainvälisesti. Syyslukukauden 2018 Perttula toimi MUAS:sissa Saksassa vierailevana professorina. Yhtenä tehtäväalueena on ollut kahden droneja soveltavien spin-of yrityksen (Lentola Logistics ja Revi Nordic) tuotekehityksen ja markkinoinnin tukeminen. Elokuussa 2023 hän siirtyi Soveltavan tutkimuksen keskuksen digitalisaatiota tutkivaan ryhmään.
Osaamisalueet
Elektroniikka, sähkötekniikka, valmistustekniikka, signaalinkäsittely,digitaali- ja tietokonekniikka, lentokonetekiikka, mitaustekniikka, tutkimus ja tuotekehitys, projektin johtaminen.
Tutkimuskohteet
Tuotekehitysmenetelmät, kuten Set-Based Design ja Set-Based Verification
Kommunikointi ja navigointi vedessä
GPS-vastaanottimen soveltaminen laboratorion taajuusreferenssistandardiksi
Drone-teknologian kehitys, kuten lentomekaniikka, kevyet mekaaniset rakenteet ja energialähteet
Dronen hyödyntäminen: logistiikka, ilmanlaatu, tuhohyönteisten seuranta maatiloilla, autonominen lentäminen, toimiminen kaupunkialueilla, järvien myrkyllisten levien tarkkailu, metsäpalojen havainnointi. rakennustekniikka, metsätalous, käyttäminen Marsissa
Tutkimusyksikkö
Tamkissa soveltavan tutkimuksen keskus, ARC ja Smart Mobile tutkimusryhmä. TAU:ssa Riitahuhta Research Group, RRG
Tieteenalat
Tekniikka, tuotekehitys
Tutkimusura
2007 DSc (Tech)
2018 Visiting Professor at MUAS
RRG Research Group, TAU
Microsoft Mobile R&D, Senior: Lumia Product Quality Manager
Nokia R&D Head of Quality Gate, Senior Technology Manager
Tärkeimmät saavutukset
2007 tekniikan tohtorin tutkinto Tampereen teknillisestä yliopistosta. 2018 MUAS:sissa Saksassa vieraileva professori. Yhteistyö NASA:n kanssa Marsin pysyvään asuttamiseen liittyen. Nokian ja Microsoftin tuotekehitysprojektien kehittäminen. Ilmavoimissa Laatu- ja Lentokelpoisuusosastolla mittaustekniikan osaston johtajana tehtävinään akkreditoidun kalibrointilaboratorion johtaminen, lentokelpoisuusasiat ja onnettomuustutkinta. Learjet 35 lentokoneen tyyppikoulutus, purjelennon lentolupakirja. 2020 Nordic Drone -konferenssin järjestäminen TAMK:iin.
Tutkimustavoitteet
Missio
Mikään ihmisten luoma ei ole täydellistä. Meidän on kuitenkin jatkuvasti parannettava mitä meillä on käsissämme ja kenties innovoida jotain uutta. Päätöksenteon tulee perustua tosiasioihin ja niiden tunnettuihin epätarkkuuksiin. Tärkeintä on kuitenkin aina etsiä lisää viisautta. Emme saa koskaan luovuttaa!