Tervetuloa Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa -hankkeen loppuseminaariin 11.2.2025 klo 10–12. Osallistua voit sekä etänä että paikan päällä Tampereella. Pääset ilmoittautumaan tästä linkistä. Ilmoittautuminen päättyy 31.1.2025.
Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa -hankkeen tavoitteena oli muodostaa käsitys kohdeorganisaatioiden turvallisuuskulttuurin kypsyystasosta ja sen kehittämistarpeista sekä tuottaa tietoa ja käytännön toimintatapoja turvallisuuskulttuurin ja työturvallisuuden kehittämisen tueksi elintarviketeollisuuden yrityksissä. Hankkeessa tuotettiin myös tietoa elintarviketeollisuuden tyypillisistä työpaikkatapaturmista ja niiden ehkäisykeinoista. Hanketta rahoittivat Työsuojelurahasto, osallistuvat yritykset ja Tampereen yliopisto. Muina yhteistyötahoina toimivat Työturvallisuuskeskus (elintarviketeollisuuden työalatoimikunta), Tampereen ammattiopisto Tredu (elintarvikeala), Fennia, Aluehallintovirasto, työsuojelu ja Suomen elintarviketyölaisten liitto SEL ry.
Seminaariin on mahdollista osallistua etäyhteydellä tai paikan päällä. Seminaari alkaa klo 10 Paidia – Tieteen areena tilassa Nokia Arenalla (Kansikatu 3, Tampere). Tilaisuutta ennen on tarjoilla aamupäiväkahvit klo 9.30–10.00. Osallistujamäärä paikan päällä on maksimissaan 60.
Tilaisuuden ohjelma:
10.00 Tilaisuuden avaus ja tervetulotoivotus
Noora Nenonen, yliopistotutkija, Tampereen yliopisto
10.05 Hankkeen tulokset ja tuotokset
Noora Nenonen ja Minna Rantala, Tampereen yliopisto
10.30 Päivittäisjohtamisen hyvät käytännöt
Hannu Mäkelä, työsuojeluvaltuutettu, Snellman Lihanjalostus Oy
10.50 Monimuotoisuuden huomioiminen edistää turvallisuutta
Inga Helin, opettaja, Tampereen seudun ammattiopisto
11.10 Turvallisuuskulttuurin näkyminen työsuojeluvalvonnassa
Kati Tikkanen, ylitarkastaja, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue
11.30 TTK ja elintarvikealojen työalatoimikunta & yhteistyö hankkeen jälkeen
Päivi Sarmala, erityisasiantuntija, maatalous- ja elintarvikealat, Työturvallisuuskeskus
11.50 Keskustelua päivän aiheesta ja loppusanat