
Turvallisuus-kulttuurin kehittäminen elintarvike-teollisuudessa
Hankkeessa kehitettiin turvallisuuskulttuuria yhdessä elintarvikealan yritysten ja alan asiantuntijoiden kanssa (kuva: Saarioinen).
Safe Food Industry - Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa
Tutkimuksessa arvioitiin ja kehitettiin työturvallisuuskulttuuria viiden elintarviketeollisuudessa toimivan yrityskumppanin kanssa. Turvallisuuskulttuurin kypsyysanalyysikyselyn, haastattelujen, työpajojen, tapaturma-analyysin, opiskelijakyselyn ja kirjallisuuden pohjalta tutkimuksessa tuotettiin tietoa, työvälineitä ja toimintatapoja, joita voidaan hyödyntää työpaikoilla työturvallisuuden ja turvallisuuskulttuurin arviointiin ja kehittämiseen. Hankkeen toteutusaika oli 1.9.2022-28.2.2025.
Rahoittajat ja yhteistyötahot
Hanketta rahoittivat Työsuojelurahasto, osallistuvat yritykset ja Tampereen yliopisto. Muina yhteistyötahoina toimivat Työturvallisuuskeskus (elintarviketeollisuuden työalatoimikunta), Tampereen ammattiopisto Tredu (elintarvikeala), Fennia, Aluehallintovirasto, työsuojelu ja Suomen elintarviketyölaisten liitto SEL ry.