Kuvituskuva elintarviketehtaalta

Turvallisuus-kulttuurin kehittäminen elintarvike-teollisuudessa

Hankkeessa kehitettiin turvallisuuskulttuuria yhdessä elintarvikealan yritysten ja alan asiantuntijoiden kanssa (kuva: Saarioinen).

Safe Food Industry - Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa

Tutkimuksessa arvioitiin ja kehitettiin työturvallisuuskulttuuria viiden elintarviketeollisuudessa toimivan yrityskumppanin kanssa. Turvallisuuskulttuurin kypsyysanalyysikyselyn, haastattelujen, työpajojen, tapaturma-analyysin, opiskelijakyselyn ja kirjallisuuden pohjalta tutkimuksessa tuotettiin tietoa, työvälineitä ja toimintatapoja, joita voidaan hyödyntää työpaikoilla työturvallisuuden ja turvallisuuskulttuurin arviointiin ja kehittämiseen. Hankkeen toteutusaika oli 1.9.2022-28.2.2025.

 

Rahoittajat ja yhteistyötahot

Hanketta rahoittivat Työsuojelurahasto, osallistuvat yritykset ja Tampereen yliopisto. Muina yhteistyötahoina toimivat Työturvallisuuskeskus (elintarviketeollisuuden työalatoimikunta), Tampereen ammattiopisto Tredu (elintarvikeala), Fennia, Aluehallintovirasto, työsuojelu ja Suomen elintarviketyölaisten liitto SEL ry.