Mikä on PYRY?

Pystyväksi ryhmässä PYRY -hanke edistää osatyökyisten ja ammatillista oppilaitoksista valmistuvien erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden työllistymistä.

PYRY-hankkeen kehittämistyön tavoitteena on sujuvoittaa vaikeasti työllistyvien henkilöiden pääsyä työmarkkinoille. Hankkeessa kehitetään vertaisohjaukseen perustuva toimintamalli, jonka avulla vahvistetaan ryhmän jäsenten minäpystyvyyttä sekä tunnistetaan, tunnustetaan ja tuotteistetaan heidän osaamistaan.

Lisäksi hankkeessa kehitetään työllistymisen tukipalveluiden yhteistyötä sosiaali- ja vammaispalveluiden, järjestötoimijoiden, oppilaitosten ja TE-palveluiden välillä. PYRY parantaa osuvuutta yritysten ja muiden työnantajien sekä työnhakijoiden kohtaamisessa. Hanke tuottaa myös tietoa osatyökykyisten työllistämisestä erityisesti työvoimaa tarvitsevien yritysten tarpeisiin.

Hanketta toteutetaan ajalla 1.1.2020 -31.12.2022 Tampereen ammattikorkeakoulun, Ammattiopisto Luovin, Kiipulan ammattiopiston, SASKY koulutuskuntayhtymän ja Valo-Valmennusyhdistyksen yhteistyönä.

Euroopan sosiaalirahasto ja Keski-Suomen ELY-keskus rahoittavat hanketta.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)