Hankkeen toinen perhetapahtuma järjestettiin Vilppulassa

Hankkeen mainos kiinnitettynä puuhun.
Hankkeen toiminnasta kerrottiin osallistujille luonnon keskellä.

Niitty 2 -hankkeessa järjestetään yhteensä viisi perhetapahtumaa ja näistä toinen järjestettiin 15.5.24 Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksen perheille. Tapahtuma oli monin tavoin onnistunut. Perheitä saapui paikalle runsaasti ja toukokuinen auringonpaiste auttoi koko ryhmää saavuttamaan hyvän mielen.

Perhetapahtuman teemana oli maahan muuttaneiden perheiden liikunnan edistäminen. Tapahtumapaikka sijaitsi lähellä Vilppulan vastaanottokeskuksen asukkaita. Tarkemmaksi paikaksi valikoitui Vilppulan sataman lähellä oleva kota ympäristöineen. Keväinen luonto tarjosikin hyvät puitteet erilaisille pallo- ja leikkivarjoleikeille.

 

Lapset heittävät palloja kangasta päin
Pallon tarkkuusheitto oli suosittu aktiviteetti tapahtumassa.

Vilppulan perhetapahtuma oli suunnattu selkeästi vastaanottokeskuksen perheille eikä tapahtumaa mainostettukaan muualla. Tapahtumaan osallistui 28 maahanmuuttajaa, joista aikuisia oli 13 henkilöä ja lapsia 15 henkilöä. Aikuisista suurin osa oli naisia. Perhetapahtumaan osallistuneista perheistä osa oli asunut vastaanottokeskuksessa jo kaksi vuotta. Suurin osa perheistä oli ukrainalaisia, mutta joukkoon mahtui myös yksi nigerialainen perhe.

Leikkivarjon kanssa leikkimistä
Kaiken ikäiset osallistujat innostuivat leikkivarjoleikkeihin.

Osallistujat saivat tietoa Niitty 2 -hankkeen toiminnasta ja heille kerrottiin Perheinfo-aineistoportaalista ja sen käytöstä. Lisäksi tapahtuma sisälsi leppoisaa yhdessäoloa, liikunnallisia leikkejä sekä makkaran paistamista nuotion äärellä.  Lapset, iältään  muutaman kuukauden ikäisestä  kouluikäään, osallistuivat innokkaasti  jalkapallon kuljetusleikkiin,  tarkkuusheittoon, sirkusjumppaan sekä ongintaan.  Yhden lapsen kanssa  pidettiin pieni satuhetki. Nalleneuvolan pitäminen ei kunnolla onnistunut, koska hanketyöntekijöitä ei ollut riittävästi sairastumisen vuoksi. 

Makkaranpaistoa nuotiolla
Vilppulan rannan kodan tulilla grillattiin makkaraa, nakkeja ja vaahtokarkkeja.

Tapahtumaan osallistui myös  vastaanottokeskuksen henkilökuntaa ja heidän kanssaan keskusteltiin ohjausaineiston tarpeesta sekä ideoitiin mahdollista yhteistyön jatkoa. Osa maahanmuuttajista ei osannut muuta kuin ukrainaa ja tulkin puutteen vuoksi kaikkien kanssa syvällinen keskustelu ei onnistunut.  

Kokonaisuudessaan perheet olivat iloisia tapahtumasta ja kiittelivät hanketyöntekijöitä tapahtuman järjestämisestä.