Maailma Tampereella – tapahtuma keräsi eri kulttuureita yhteen ja tarjosi monipuolista ohjelmaa 23.3.2024

Hanketyöntekijät esittelevät suun terveyden edistämisen pistettä.
Elisa Airikkala ja Sara Sternberg esittelivät leikkisästi alligaattorin ja dinosauruksen suun terveyden hoitoa. Pisteellä lasten oli mahdollista leikkiä hammaslääkäriä samalla, kun heitä kannustettiin huolelliseen suun hoitamiseen. Kuva: Niitty2-hanke

Fista Parents Association ja Tampereen vanhemmat ry:n järjestämä monikulttuurisuustapahtuma keräsi Tampereen kansainväliselle koululle suuren joukon ihmisiä ja näytteilleasettajia lauantaina 23.3.2024. Niitty 2 – Yhdessä maahanmuuttajaperheiden hyvän arjen puolesta oli mukana esittelemässä hanketta ja tarjoamassa lapsiperheille mukavaa ohjelmaa Nalleneuvolan ja Alligaattorin hammashoitolan muodossa.

Niitty 2 -hankkeen piste sijaitsi koulun toisessa kerroksessa luokkahuoneessa, jossa esittelimme hanketta ja jaoimme kävijöille hanketta esitteleviä infokortteja. Esittelimme kävijöille edellisessä Niitty-hankkeessa toteutettua aineistoportaalia tietokoneen näytöltä ja kerroimme tässä hankkeessa tuotettavista uusista materiaaleista, mitä portaaliin on suunnitteilla. 

Tietokone, jossa on auki Perheinfo-aineistoportaalin sivusto.
Perheinfo-aineistoportaalia esiteltiin kiinnostuneille perheille. Kuva: Niitty2-hanke

Tapahtumassa oli mukana monia eri järjestöjä ja toimijoita. Ohjelmassa oli esimerkiksi erilaisia tanssiesityksiä ja maailman makuihin pääsi tutustumaan koulun ruokalan tiloissa, jossa kansainväliseltä ruokatorilta pystyi ostamaan erilaisia ruoka-annoksia. Myös taidetta ja käsitöitä saattoi ihastella ja ostaa kotiinkin. 

Niityn pisteellä kävi päivän aikana muutamia kymmeniä lapsia ja aikuisia. Lapset nauttivat erityisesti Nalleneuvolan pehmolelujen ja nukkevauvan hoitamisesta. Rokotuksia annettiin ja laastareita laitettiin nalleille monta kertaa! Päästiinpä kuuntelemaan myös sydämen sykettä stetoskoopilla ja mittaamaan verenpainetta, niin nalleilta kuin lapsilta itseltäänkin.  

Alligaattorin hammashoitolassa lapset laskivat Alligaattorin hampaita ja pohtivat muistiko Alligaattori pestä hampaansa joka päivä, kaksi kertaa päivässä. Hampaita tutkivat pienet hammaslääkärit ja -hoitajat, jotka innokkaina pukivat kasvoilleen maskit ja käsiinsä hanskat kuin oikeassa hammashoitolassa. Kotiin viemisiksi lapset saivat mukaansa ksylitolipastilleja ja lasten fluorihammastahnaa. 

Monet vanhemmat eivät tienneet aineistoportaalista ja olivat siitä kovin kiinnostuneita. Aineistoportaalin olemassaoloa pidettiin hyvänä ja myös suunnitteilla olevat sisällöt koettiin hyväksi ja tarpeellisiksi. Eri kielille käännetyt ohjausaineistot keräsivät myös kiitosta perheiltä. 

Niitty2-hankkeen työntekijöitä roll-upin vierellä.
Hanketta esiteltiin Kansainvälisen koulun yhdessä luokassa. Kuvassa hanketyöntekijät Anna Aikasalo, Sara Sternberg ja Tuulikki Järvelä. Etualalla näkyy Nalleneuvolan tavaroita. Kuva: Niitty2-hanke

Tapahtumassa Niitty 2 -hanketta edustivat aamupäivällä Elisa Airikkala, Sara Sternberg ja Tuulikki Järvelä. Iltapäivällä pisteellä olivat Anna Aikasalo ja hankkeessa projekti- ja asiantuntijuusharjoittelua suorittava terveystieteiden maisteriopiskelija Maija Linna. Monikulttuurisuustapahtumassa kävi päivän aikana iloinen puheensorina ja pääsimme tutustumaan moniin erilaisiin perheisiin ja jakamaan tietoa hankkeesta.