Luovaa Luksusta! -seminaarissa 9.5.2023 keskustellaan luovien alojen ammattilaisten asemasta

Millaista on olla ammattilainen alalla, jota hädin tuskin pidetään omana toimialanaan? Työelämän muutokset jatkuvat kiihtyvään tahtiin, mutta rakenteet muuttuvat hitaasti. Kulttuurin ja taiteen asema, taloudelliset haasteet, julkinen rahoitus, prosentti valtion budjettiin, sosiaaliturvan kehitys, tekijänoikeuslain muutos, tekoälyn nopea kehitys.. Miten tämä kaikki vaikuttaa Luovan alan kehittymiseen ja alan ammattilaisten toimeentuloon?

Luovaa Luksusta -seminaarissa freelancereiden ja itsenäisesti itsensä elättävien taiteilijoiden toimeentulokysymyksiä ja hyvinvointia käsitellään laajasti.

Puhujina Marjo Mäenpää, Cuporen (Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö) johtaja. Hän esittelee Cuporen ja Taiken (Taiteen edistämiskeskus) tekemän taiteilijoiden työhyvinvointia ja työskentelyedellytyksiä mittaavan taiteen ja kulttuurin barometrin vuodelta 2022. Hanna Kosonen Forum Artists ry:sta puhuu taiteilijoiden sosiaaliturvasta ja alan eettisestä ohjeistosta. Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton puheenjohtaja, kääntäjä Sirpa Alkusen aiheena on Kulttuurialan yrittäjien toimeentulo ja tukiverkostot.

Lisäksi TAKUn (Taiteen ja kulttuurialan ammattilaisten ammattijärjestö) toiminnanjohtaja Nea Leo kertoo TAKUn tekemästä Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaasta.

Paneelikeskustelussa kirjalija Tiina Lehikoinen (Pirkkalaiskirjailijat ry.), kuvataiteilija Inka Hannula ja freelancer, toimittaja ja kirjailija Pasi Heikura puhuvat Luksuksen tuottamisen luksuksesta eri taiteenalojen näkökulmista.

Tilaisuudessa hyvinvointipisteitä, tietoiskuja ja kahvitarjoilu!

Tilaisuus on kohdennettu erityisesti Pirkanmaan luovalla alalla toimiville taiteilijoille, käsikirjoittajille, säveltäjille ja freelancer-yrittäjille, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kulttuurin ja taiteen tulevaisuudesta kiinnostuneet!

Ilmoittaudu tästä linkistä: https://forms.office.com/e/bVuA7UHGxD
Linkki Facebook tapahtumaan: https://fb.me/e/158y9HBv9

Lisätietoja: Sohvi Sirkesalo
sohvi.sirkesalo@tuni.fi

Teksti: Sohvi Sirkesalo