Kävimme haastattelemassa Elisa Pendersiä…

ja miten mukava tapaaminen se olikaan!

Tapaamisemme pointtina oli pyytää palautetta KYVYKÄS-hankkeeseen työn alla olevasta digitaalisesta oppimateriaalista ja tehdä tästä keskustelusta video matkailu- ja ravitsemisalan yritysten ja yrittäjien aiheen äärelle virittämiseksi. Jo videon käsikirjoittaminen ja suunnittelu B-raitoineen oli opettavaista. Kuvasimme kaupungilla niin muutoskyvykästä Keskustoria kuin fanzonelle kiiruhtaneita pulujakin, elettiinhän NHL-otteluiden aikaa.

Sattumoisin tapasimme myös tredulaisen media-alan opettajan, joka opasti meitä nykyihmisen videonkatselujaksamissa: noin viisi sekuntia per kohde ja katsottavan tai kuunneltavan materiaalin pitää olla lyhyttä ja ytimekästä – alle 10 minuutissa pitäisi pysyä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita pitäisi siis myös oppimateriaalin pystyä tarjoamaan.

Oppien tulos on sitten alkuvuonna 2023 nähtävissä ThingLink-alustalla. Sehän siis sujui vallan mainiosti, kun mukana oli kolme puheliasta naista. Parikymmentä minuuttia saatiin hyvinkin juttua aikaiseksi. Koska se vaan oli niin innostavaa! Kiitos siitä Palvelualojen ammattiliiton aluepäällikkö Elisa Pendersille. Oli innostavaa kuulla, kuinka jo nyt hankkeen aikana laadittua materiaalia voitaisiin käyttää myös PAMin koulutuksissa hyödyksi.

Elisan pohdinnat muutoskyvykkyyden oleellisuudesta, alalla kuin alalla, sekä erilaisista palautumisen ja palauttavan toiminnan keinoista ovat oppimisen makumatkan todellisia makupaloja – niiden pariin kannattaa meidän ihan jokaisen hetkeksi pysähtyä. Hämeenkadun feissareita lainataksemme: olisiko teillä pieni hetki aikaa, pysähtyä. Niin, hengähtää hetkeksi ja pysähtyä.

 

Kirjoittajat Annukka Tapani ja Hanne Mäki-Hakola