Tarjottuun työhön tarttuivat Mikko Heinänen ja Kasper Anttila. He tekivät pienen innovaatio- ja tutkimusinfrastruktuurikyselyn, joka tukee InnoHEIs-hankkeen tekemää laajempaa kartoitusta. Hanke rohkaisee yrityksiä hyödyntämään entistä paremmin korkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalveluita ja korkeakoulujen oppimis- ja kehittämisympäristöjä.
− Opiskelijoiden työn tuloksena tunnistimme muutamia uusia pirkanmaalaisia innovaatioympäristöjä. Lisäksi opiskelijat täydensivät aiemmin keräämiämme tietoja, kertoo opiskelijoita ohjannut lehtori Timo Rainio.
− Tarvittaessa kesätiimi voi osallistua jatkossakin hankkeen työhön osana opintojaan.
Kun korona vei kesätyön
Opiskelijoille hankkeen toimeksianto oli tervetullut. − Lyhytkin toimeksianto avasi silmiä Pirkanmaan innovaatioinfrojen laajuudesta, sanoo Kasper Anttila.
− Minulla oli sovittuna työpaikka mekaniikkasuunnittelijana kesäksi. Korona vei lopulta sen työn, joten lähdin mielelläni mukaan, kun koululta tarjottiin mahdollisuutta harjoitteluun, toteaa puolestaan Mikko Heinänen. − Kokemukset harjoittelusta oli positiivisia ja suosittelen harjoittelun suorittamista koulun hankkeiden parissa kaikille, joilta jää harjoittelupaikka syystä tai toisesta saamatta.
Notkeata hanketekemistä puolin ja toisin
− Pyrimme olemaan hankkeissa reaktiivisia. Tällä kertaa pystyimme nopealla aikataululla tarjoamaan kaksi harjoittelupaikkaa InnoHEIs-hankkeessa. Jos jokainen hanke toimii aktiivisesti samoin, saadaan hyödynnettyä opiskelijaresursseja ja uutta, tuoretta näkökulmaa tekemiseen, summaa Rainio.
– Opiskelijat toimivat omalta osaltaan joustavasti ja venyivät hyvään suoritukseen lyhyessä ajassa. Tästä toimintamallista saamme hyviä kokemuksia myös TAMKin uuteen TKI-Akatemiaan, jossa harjoittelupaikkoja ja työtä tarvitsevat opiskelijat ja hankkeet kohtaavat.
Lisätiedot:
Timo Rainio
Lehtori
Teollisuusteknologia
timo.rainio@tuni.fi, 0500 736 605