Niitty 2 -hankkeen viestintäkanavat

KAnnettavan tietokone ja ihmisen kädet
Kuvan lähde: Pixabay

Niitty 2 - Yhdessä maahanmuuttajaperheiden hyvän arjen puolesta -hanke on saatu hyvään vauhtiin ja viestintäsuunnitelma on luotu. Nyt myös suurin osa viestintäkanavista on saatu avattua.

Tämä sivusto (projects.tuni.fi/niitty2/) toimii hankkeen projektisivuna ja on avoin kaikille kiinnostuneille. Sivustolle kootaan ajankohtaisia asioita hankkeen etenemisestä sekä perustietoa hankkeen taustoista. Sivustolta löytyy myös päivitettävä tieto projektityöntekijöistä.

Hankkeessa jatketaan ohjausaineiston tuottamista ja aineisto kootaan edellisessä Niitty-hankkeessa julkaistuun Perheinfo-aineistoportaaliin (sites.tuni.fi/perheinfo/). Tällä hetkellä portaalissa on suurin osa ohjausaineistosta raskausaikaan, synnytykseen ja pikkulapsiperhearkeen liittyvää sisältöä, mutta tämänhetkisen Niitty 2 -hankkeen myötä aineisto täydentyy merkittävästi myös leikki-ikäisten lasten perheille suunnatusta ohjausaineistosta. Uusia ohjausaineistoja on odotettavissa sivuille keväästä 2024 alkaen. Sivuston ulkoasua ja käytettävyyttä tulemme myös hankkeen aikana päivittämään. Perheinfo-aineistoportaali on kaikille avoin ja maksuton palvelu.

Hankkeelle on luotu omat some-kanavat, jotka kannattaa ottaa seurantaan. Tällä hetkellä sosiaalisen median tiedotusta toteutetaan Facebookin ja Instagramin kautta. TikTok-palvelun käyttöönottoa harkitaan. Niitty 2 -hankkeen löydät Facebookista sivustona ”Niitty 2-hanke” ja Instagramissa #niitty2.

Kohdennetumpaa viestintää toteutetaan erilaisten kanavien kautta. TAMKin, Pirhan ja Tampereen kaupungin työntekijöille tiedotetaan hankkeen etenemisestä erikseen sovituin tavoin. Maahan muuttaneita perheitä tavoitetaan myös tilannekohtaisesti eri menetelmin.

Hankkeen kaikki työntekijät osallistuvat viestinnän toteuttamiseen ja viestinnän konkreettisia välineitä, kuten julisteita, suunnitellaan parhaillaan. Hankkeen viestintävastaavana toimii Anna Aikasalo (anna.aikasalo@tuni.fi).

 

Teksti: Anna Aikasalo
Kuva: Pixabay