Tavoitteemme

Nepsy Tools -hankkeessa ideoidaan, suunnitellaan ja toteutetaan mobiileja työkaluja erityisesti hyödyttämään nuoria, joilla on erilaisia haasteita arjen organisoinnissa ja vaikkapa opinnoissa pysymisessä. Nuoret ovat mukana ideoimassa, katselmoimassa ja testaamassa sovellusta. Kehittämämme sovellus on nimeltään Focus Tool ja se on ladattavissa sekä Google Play -kaupasta että Applen App Storesta ilmaiseksi.

Mobiilisovelluksia nuorille

Nepsy Tools on  projekti, jossa lähdetään liikkeelle ideointityöpajoista. Nuoret ideoivat sovelluksen ominaisuuksia ja ovat mukana  kehittämisessä julkaisuun saakka. Toteutamme projektissa käyttäjäkeskeisen suunnittelun periaatteita, jolloin käyttäjät pääsevät vahvasti vaikuttamaan siihen, mitä tehdään. Meillä on tiimissämme hyvä käytettävyyden ja mobiilikoodauksen sekä neurokirjon haasteiden osaaminen.

Ensimmäisiä sovelluksia tehdään syksyllä 2021 ja kehittämistä jatketaan seuraavana kahtena vuonna. Hankkeessa kartoitetaan nuorten palautetta kehitettävän pelillisen sovelluksen eri versioista  ja seurataan myös sovelluksen käyttöä. Hankkeen päätoteuttaja on Tampereen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana toimii Tampereen seudun autismiyhdistys. Lisäksi hanketta on tukemassa Pirkanmaan hyvinvointialue (Pirha) ja Valteri-koulu.