Tulevaisuusviikon ohjelman lisätietoja

Tapahtuman banneri

Kirjasto on avoinna joka päivä maanantaista lauantaihin aikavälillä 12:00-20:00. Kirjaston normaaleina aukioloaikoina (ma, to ja la 12-18) käytössä on kirjaston kaikki palvelut, muina aikoina kirjasto palvelee kirjojen lainauksien ja palautuksien osalta. Paikalla on myös tarpeellisten tavaroiden ja lelujen lainaus sekä varattavissa oleva etätyötila. Kirjastossa on esillä ja lainattavissa viikon teemoihin liittyvää aineistoa. Lisäksi lainattavissa on lautapelejä sekä liikunta- ja apuvälineitä.

Maanantai 30.8.

12.00 – 18.00 E-kirja- ja e-äänikirjakokoelman esittelyä ja opastusta
Kirjaston henkilökunta esittelee ja opastaa kiinnostuneille koko päivän kuuteen asti e-kirjojen käyttöä ja lainausta.

17.00 – 19.00 Käsityöpaja ”Jotakin paperista”
Työpajassa tehdään ja ideoidaan kierrätetyistä paperimateriaaleista uusia asioita. Materiaaleja on paikan päällä. Voit tuoda mukanasi myös omia, jos haluat. Työpajaan mahtuu enintään 9 henkilöä. Ilmoittaudu ennakkoon tekstiviestillä 050 534 7213.

Tiistai 31.8

Ei erillistä ohjelmaa. Kirjasto on auki koko päivän 12:00 – 20:00.

Keskiviikko 1.9.

15.30 – 18.00 Tulevaisuustyöpaja
TÄYNNÄ

18.00 – 19.00 Kirjailijavierailu Siiri Enoranta: ”Tulevaisuuden kuvittelemisen tärkeydestä”
Siiri Enoranta on tamperelainen kirjailija, jonka palkitut teokset uhmaavat ikäraja- ja genre-luokitteluja. Suurin osa Enorannan yhdeksästä julkaistusta romaanista asettuu tavalla tai toisella spekulatiivisen fiktion sateenvarjon alle, ja monilla teoksista on nuorten ja aikuisten tuplakirjastoluokitus. Teoksissaan Enoranta tutkii rakkauden ja kuoleman ikiaikaisia teemoja raikkailla tavoilla, ja vaikka miljööt ovat usein satumaisia, romaanit kommentoivat rohkeasti myös maailmaa, jossa elämme. Vierailu pidetään kirjaston pihalla turvavälit huomioiden.

Torstai 2.9.

14.00 – 18.00 Musiikkikirjasto muutoksessa
Kirjaston henkilökunnan toimesta musiikkikirjaston soittimien, soitonoppaiden ja virtuaalisten musiikkikurssien esittelyä. Mahdollisuus myös ukulelen soiton alkeiden opetteluun!

18.00 – 19.00 Korjausrakentamisen kyselytunti
Askarruttaako talon tai muun rakennuksen kunto tai korjaaminen? Tule kysymään asiantuntijalta! Karkkulainen restaurointimestari ja rakennuskonservaattori Niko Palonen Suomen Rakennuskonservoinnista vastaa korjausrakentamista koskeviin yleisökysymyksiin Karkun kirjaston torstaina 2.9. klo 18-19. Kirjastolla on lisäksi esillä aiheeseen liittyviä kirjoja. Ei ennakkoilmoittautumista, tilaisuus järjestetään kirjaston pihalla telttakatoksessa.

Perjantai 3.9.

15.00 – 18.00 Tulevaisuustyöpaja: Avoimen tiedon murros
Työpaja on valitettavasti jouduttu perumaan!

18.00 – 19.00 Runotyöpaja: Aikamatkoja tulevaisuuteen
Mihin sanat sinua kuljettavat? Kohtaatko matkalla tulevaisuuden itsesi? Runotyöpajassa pääset kirjoittamaan runoja veikeiden kirjoitusharjoitusten myötä. Työpaja sopii kaikille kirjoittajille ja kirjoittamisesta kiinnostuneille. Työpajan lopussa mahdollisuus omien runojen esittämiseen. Mukaan tarvitset vain avoimen mielen! Kirjoita joko omaan muistikirjaasi tai käytä paikanpäältä löytyviä kirjoitusvälineitä. Ei ennakkoilmoittautumista, mukaan mahtuu 9 henkilöä. Vetäjänä Saku Lillukka Viitapiiri ry:stä.
Runotyöpaja on valitettavasti jouduttu perumaan! Jos runokiinnostuksesi pääsi heräämään, niin Sakun tuotantoon (häneltä on ilmestymässä uusi runokirja tänä syksynä!) voi tutustua verkossa osoitteessa https://www.sakulillukka.fi/runokirjat/

Lauantai 4.9.

12.00 – 16.00 Kirjastokissan satutunteja ja muuta pientä ohjelmaa ulkosalla
Lapsille suunnattua ohjelmaa kirjaston pihalla kirjaston henkilökunnan toimesta.

13.00 – 16.30 Tulevaisuustyöpaja: Demokratian murros
Työpajan taustana on Pirkanmaan murrosagenttien luoma tulevaisuustarina vuodesta 2050, jolloin Pirkanmaa on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä sekä hyvinvoiva. Työpajassa tutustutaan aluksi kyseiseen tulevaisuustarinaan. Tämän jälkeen täydennämme yhdessä keskustellen ja ideoiden tulevaisuustarinaa erityisesti keskittyen demokratian murrokseen. Työpajan alussa menemme yhdessä syömään Karkun baariin, jossa annokset pohjautuvat Finding Flow Oy / Janita Ranniston toimittamiin villiyrtteihin!. Työpajaan mahtuu seitsemän osallistujaa. Ilmoittauduthan etukäteen täällä: https://www.lyyti.fi/reg/tulevaisuusviikon_tyopajat

17.00 – 18.00 Keskustelu kirjastosta ja tulevaisuudesta
Vapaamuotoista ja osallistavaa keskustelua kirjastoista ja tulevaisuudesta kirjaston pihalla. Keskustelutilaisuudessa luodaan siltaa nykyhetken ja tulevaisuuden välille. Kuulemme myös kokemuksia viikon aikana järjestetyistä tulevaisuustyöpajoista ja kirjaston tiloissa järjestetyistä kokeiluista. Keskustelutilaisuuden vetää Tulevaisuusviikon koordinaattori Disa Kamula. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan keskustellen tai kuunnellen!

18.00 – 19.00 Livemusiikkia: Veera Majamaa
Veera Majamaa on Sastamalalainen lauluntekijä, joka tulee esittämään Karkun kirjaston tulevaisuusviikon tapahtumaan omaa tuotantoaan. Veeran musiikki on kantri- ja iskelmätyylistä tanssimusiikkia. Veeran laulut kertovat elämän iloista ja suruista, sekä ihmiselämän tasapainottelusta niiden välillä. Veera haluaa tuoda musiikillaan ihmisille iloa, joskus niin harmaankin arjen keskelle. Laulunaiheissa käydään synkemmissäkin tunnoissa, mutta kaiken keskeltä kuitenkin aina pilkistää usko tulevaisuuteen, joka on meille kaikille tärkeää varsinkin tänäpäivänä. Veera esiintyy kirjaston pihalla.

Velo Sastamala -pyöräilytapahtuman logo

Lauantaina kirjasto on myös mukana Velo-Sastamala -tapahtumassa. Kirjaston pihalla toimii lauantain ajan Karkun Iskun toimesta ”Sastamalan satanen” -reitin ajajille ja huoltojoukoille huolto- sekä kahvipiste.