Teknologiafoorumi: Datan hyödyntäminen IoT-teknologioilla 17.11.2022 Pori

DATOS-hankkeen teknologiafoorumissa puhutaan IoT-teknologioiden mahdollistamista datankäsittelytavoista ratkoa haasteita niin teknisestä kuin liiketoiminnallisesta näkökulmasta. Tapahtuma on livenä Crazy Town Porin tiloissa (Rautatienpuistokatu 7), mutta voit halutessasi seurata myös etänä! 

MITÄ: DATOS-hankkeen teknologiafoorumi: Datan hyödyntäminen IoT-teknologioilla
MISSÄ: Crazy Town, Rautatienpuistokatu 7, myös etämahdollisuus.
MILLOIN: Torstaina 17.11.2022 klo 17.00–19.00
MITEN MUKAAN: ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella läsnä/etätapahtumaan. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Paikan päällä tarjolla pizzaa ja virvokkeita!

https://forms.office.com/r/8aLp2kizw2 

Illan ohjelma:
klo 17.00 DATOS-hankkeen esittely, Jere Grönman Tampereen yliopisto
klo 17.10 Teolliset Internetin tiedonsiirto – Ison ja pienen datan ratkaisut, Jaakko Ala-Paavola Etteplan Oy
klo 18.00 IoT, data ja liiketoiminta, Lassi Sutela Huld Oy

Jaakko Ala-Paavola toimii digitaalisten ratkaisujen johtajana teollisuuden digitalisaatioratkaisuja tuottavassa suunnittelu- ja konsultointiyrityksessä Etteplanissa. Jaakko on urallaan osallistunut lukuisiin teollisen internetin ratkaisuiden suunnitteluun, erityisosaamisena langattoman tiedonsiirtoratkaisut IoT-antureista teollisuuden paikallisiin yksityisiin 5G-tietoverkkoihin. 

Lassi Sutela toimii Huldin teknologiajohtajana. Hän on osallistunut lukuisiin IoT-hankkeisiin ja nähnyt hankkeiden vaikutuksia yritysten toimintaan. Datan kerääminen IoT-laitteiden avulla on yleistymässä kiihtyvällä vauhdilla. Oikeaa ratkaisua etsittäessä on toisaalta ratkaistava joukko teknisiä haasteita ja toisaalta sovitettava liiketoiminnan mallit niin, että investoinnista saadaan hyötyä. Esityksessä syvennytään datan keräämiseen teknisistä ja liiketoiminnallisista näkökulmista esimerkkien avulla.

Jere Grönman työskentelee Tampereen yliopiston Porin yksikössä projektipäällikkönä erilaisissa data-analytiikkaa, koneoppimista, avointa robotiikkaa, IoT-teknologiaa ja älymatkailua käsittelevissä hankkeissa. 

DATOS-hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.