Modernit ohjelmistoteknologiat, data-analytiikka ja tekoäly

Täydennä ICT-alan osaamispalettiasi työmarkkinoiden vaatimilla taidoilla!
Huomaathan, että tällä hetkellä ohjelmaan ei ole hakua käynnissä.

Työelämätarve

Ohjelmistoalalla on tällä hetkellä ja todennäköisesti tulevaisuudessakin jatkuva työvoiman tarve. Osaavien työntekijöiden puute on tunnistettu yrityksissä kasvua rajoittavaksi tekijäksi. Yhteiskunnan digitalisaatio luo työpaikkoja myös henkilöille, joiden substanssitausta on muualla, ja joiden työmarkkina-arvoon ohjelmistoalan osaaminen tuo lisäarvoa.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat ohjelmistoteollisuuden tehtäviin soveltuvat korkeakoulutetut. Pohjakoulutus voi olla mm. tekniikan ja teknologia-alalta, kaupalliselta alalta, luonnontieteen tai yhteiskunnalliselta alalta.

Sisältö

Koulutuksen sisältöpolut rakennetaan opiskelijoiden ja työelämätarpeen yhdistelminä. Tarjonnassa on mahdollisuus hyödyntää korkeakoulujen ohjelmisto- ja ict-alan opetustarjontaa. Myös muut mahdolliset sisällöt (esim. erilaiset MOOCit) voivat olla osa substanssiosaamisen kehittämistä. Osa korkeakoulujen kursseista on lähopetusta, osa verkkomateriaaleja. Lisäksi tavoitteena on kehittää ohjelmistoalalle luonteenomaisia tiedonhankinta- ja työskentelytapoja: omaehtoista ongelmanratkaisua ja tiiminä oppimista ja tekemistä.

Tarkemmat substanssikurssit täsmentyvät kevään aikana, kun yliopiston opetusohjelmat varmistuvat. Voit opiskella esimerkiksi seuraavan tyyppisiä sisältöjä:

Ohjelmointi 1

Ohjelmointi 2

Ohjelmointi 3

Johdatus ohjelmistotuotantoon

Mobiiliohjelmointi

Practical programming in Python

Tietokantojen perusteet

Menetelmät

Kokonaisuus sisältää teoriatiedon lisäksi runsaasti työpajatyöskentelyä, harjoitustöitä, laboratoriotyöskentelyä, työssäoppimista ja projektitöitä. Tavoitteenamme on luoda oppimisympäristö, joka vastaa työskentelyä organisaatioissa.

Haku ohjelmaan

Modernit ohjelmistoteknologiat -ohjelma käynnistyy seuraavan kerran elokuussa 2020. Tarkempi hakuaikataulu päivitetään sivustolle maaliskuun aikana.

Hae mukaan >>

 

Lisätiedot

Teemu Rauhala

  • avainasiakkuuspäällikkö
  • Jatkuvan oppimisen palvelut
  • Tampereen yliopisto
  • +358503232083
  • teemu.rauhala@tuni.fi
Lisätietoja