Kestävästi kansallispuistoihin ja kulttuurikohteisiin kesällä Tampereen seudulla

Tänä kesänä on tarjolla useita mahdollisuuksia päästä Pirkanmaan matkailukohteisiin ilman autoa: Express-sukkulabussit kuljettavat kansallispuistoihin ja kulttuurikohteisiin, Bike & Rail puolestaan mahdollistaa junan ja pyöräilyn yhdistämisen Mäntän ja Serlachius-museoiden vierailulla, ja e-Car Adventures on sähköauton vuokrauksen kautta ympäristöystävällisempi tapa matkailla autolla.

Outdoor Express – luontoon kestävästi ja sujuvasti

Viime vuonna kokeiltiin Outdoor Express -sukkulabussipalvelua Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin. Onnistuneen kokeilun myötä kesällä 2023 Outdoor Express -bussivuoroja on enemmän ja useampaan kohteeseen, kuten matkustajat toivoivat: heinä-elokuun jokaisena viikonloppuna lauantaisin ja sunnuntaisin bussilla voi vierailla jossakin kolmesta kansallispuistosta: Seitseminen, Helvetinjärvi ja Isojärvi.

Lisätiedot, aikataulut ja liput: https://outdoorexpress.fi/

Art Express – kulttuuria ja taidetta

Sukkulabussikuljetuksia kokeillaan tänä kesänä myös taiteen ja kulttuurin pariin. Art Express -bussit kuljettavat neljänä kesälauantaina eri Pirkanmaan kohteisiin sekä jokaisena kesäpäivänä Serlachius-museoihin Mänttä-Vilppulassa.

Lisätiedot, aikataulut ja liput: https://www.operaatiopirkanmaa.fi/ajankohtaista/artexpress/

Bike & Rail – junalla ja pyöräillen Mänttä-Vilppulan elämyksiin

Pyöräilyn ja junalla matkustuksen yhdistävä Bike & Rail tarjoaa kestävän ja liikunnallisen tavan vierailla Mänttä-Vilppulan kohteissa mukaan lukien Serlachius-museot. Vilppulan asemalta käyttöön otettavalla kaupunkipyörällä voi polkaista Mänttään ja taittaa myös matkat eri kohteiden välillä.

Lisätiedot ja ohjeet: https://visittampere.fi/artikkelit/bike-rail-ainutlaatuisia-elamyksia-junalla-ja-pyoralla/

E-Car Adventures – sähköautolla seikkailuun Pirkanmaalla

Sähköauton vuokrauksen ja reittivinkit yhdistävän E-Car Adventures -palvelun ajatuksena on nostaa sähköauto paremmin esille ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona matkaillessa paikkoihin, joihin on vaikea tai mahdoton päästä julkisella liikenteellä. E-Car Adventures -kokeilun yhteistyökumppanina toimii Avis, jonka valikoimasta on nyt helppo löytää sähköauto, jonka voi halutessaan saada toimitettuna Tampereen keskusta-alueelle, kuten vaikkapa rautatieasemalle tai hotellille. Kokeilua varten on ideoitu myös neljä erilaista reittivinkkiä, joista löytyy nähtävää ja koettavaa moneen makuun sekä sähköauton latauspisteiden sijainnit.

Sähköauton varaus ja reittivinkit Avisin sivuilla: https://one.avisworld.com/fi_FI/Avis-ecaradventures/

 

Laajemman koosteen ja kuvaukset näistä eri matkailumahdollisuuksista löydät myös Visit Tampereen sivuilta: https://visittampere.fi/artikkelit/kestavasti-luontoon-ja-kulttuurikohteisiin-tampereen-seudulla/